Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/17/2022 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Ѓорчев: “Сакаме игралиштето “Славија” да го претвориме во Национален спортски центар”
21.09.2012

Инвестирањето во урбанизација и уредување на слободните јавни површини преку изградба на нови спортски и детски содржини стана препознатлив бренд на општината Кисела Вода. Реконструирањето и изградбата на нови повеќенаменски спортски и детски игралишта се врвен приоритет на општинската администрација. За тоа говорат големиот број реконструирани и нови спортски игралишта и новите детски игралишта, кои општината во изминатиот период ги изгради, дел од нив се во завршна фаза на изградба, а некои од нив ќе започнат со градба во периодот што следи.
Градоначалникот на општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев денеска свечено ги предаде во употреба реконструираното повеќенаменско спортско игралиште (за фудбал и кошарка) и новоизграденото детско игралиште во состав на фудбалското игралиште “Славија” во населбата Пржино.,,Овој спортски центар е во сопственост на Кисела Вода. Покрај фудбалското игралиште решивме да го конструираме и повеќенаменското спортско игралиште
со нови кошеви нова заштитна ограда во висина од 6 метра. Ние изградивме и едно детско игралиште зашто тука како што гледате има два влеза и од две страни жителите на Пржино, најмалите можат да ги практикуваат своите детски игри” – изјави градоначалникот Марјан Ѓорчев.
“Јас мислам дека ова катче во иднина треба да прерасне во еден голем спортски центар, тука имаме можности за хотел имаме можности за базен, и може да биде дури и национален центар на Македонскиот олимписки комитет.  Тоа го понудивме на МОК, одговор чекаме од нив, од директорот Владимир Богоевски, од инвеститори. А дотогаш дечињата од ова училиште и дечињата од Пржино ќе можат да го користат” – заврши тој.Реконструкцијата на повеќенаменското спортско игралиште опфати поставување на два нови коша, реконструкција на головите, поставување на заштитна ограда висока 6 метри со должина од 25 метри и преобележување на теренот.Овој дел на населбата Пржино светна во ново руво и со изградбата на ново детско игралиште, на кое најмногу се радуваа децата од подрачното основно училиште “Кузман Јосифовски – Питу”. Детското игралиште е изградено на површина од 100 квадратни метри, поставени се повеќе детски реквизити, урбана опрема, а се изградија и пешачки патеки.Следната седмица, општината во овој дел ќе изгради и нова чешма(фонтана), со што целиот комплекс ќе претставува вистинско место за одмор, рекреација и забава за сите граѓани.


Во следниот период општината Кисела Вода ќе започне со изградба на детско игралиште во населбата 11-ти Октомври – бараки, а свечено ќе биде предадено во употреба и новото повеќенаменско спортско игралиште во нас. 11-ти Октомври – згради.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved